QiTreats

Even terug naar jezelf

Qi = Energie, Treat = Traktatie, Re-treat = Terugtrekken, naar binnen keren.
QiTreat is een reisje naar binnen, waar je met hernieuwde energie uitkomt.
Telkens weer een traktatie voor jezelf!

Tijdens de QiTreats geef ik kennis (gedachtegoed en oefeningen) door uit Zhineng QiGong, een eeuwenoude Chinese bewegingsleer. De gezondheid bevorderende oefeningen, komen voort uit eeuwenoude kennis en ervaring van diverse Qigong vormen, gecombineerd met moderne medische inzichten. Dr. Pang Ming - Taijiquan grootmeester en opgeleid en afgestudeerd in zowel de Chinese Traditionele Geneeskunde als de Westerse geneeskunde- heeft deze unieke bewegingsleer in de jaren '70 ontwikkeld en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. De Chinese overheid heeft Zhineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigong vormen aangewezen.

Wat doe je tijdens een QiTreat?
Dat hangt er vanaf of je een les volgt, een dagsessie of een weekend. QiTreats zijn gericht op vitaliteit, balans en gezondheid. Zowel fysiek als mentaal.
Kenmerkend voor de QiTreats zijn de oefeningen (bewegingsmeditatie) waarbij we zachte, ronde bewegingen maken, terwijl we onze aandacht (of bewustzijn) ergens specifiek op richten. Door deze diepgaande en toegankelijke techniek, open en ontspan je de verschillende onderdelen van je lichaam, waardoor de energie overal in het lichaam vrij kan stromen. Dat zorgt o.a. voor meer vitaliteit, balans, helderheid, creativiteit, ontspanning, (be)rust(ing) en een betere verbinding tussen lichaam en geest.
De oefeningen zijn door iedereen uit te voeren, ongeacht leeftijd of fysieke beperkingen.

Mijn ervaring met QiGong

Zelf kwam ik ruim 7 jaar geleden in aanraking met QiGong en dacht meteen "dit is goed spul". Ik merkte vrij snel dat ik me fitter voelde, helderder/opgeruimder was na een les, soepeler in mijn lijf zat (en in mijn overtuigingen), beter in balans bleef én dat dingen die ik wilde minder moeite kostten, zowel qua werk als privé.

Wat ooit begon als 'gewoon fijn om te doen en een persoonlijke reis', veranderde een jaar of 3 geleden in een verlangen om deze prachtige, veelzijdige bewegingsleer met anderen te delen en  door te geven. Vele boeken, verdiepingsweken en trainingsuren verder, resulteert dit in QiTreats in IJsselstein.
QiGong is een verrijking voor iedereen die lekker in zijn lijf wil zitten en het leven in haar volle potentie wil leven!

Agenda en inschrijven
Les locatie: Aalbersestraat 2, IJsselstein
Parkeren: Podiumweg of Aalbersestraat (gratis)
Inschrijven via info@fransjetraint.nl

Proeflessen (gratis uitproberen)
Eind begin februari, data volgen

Reguliere lessen
Maandag van 19.30 - 21.00
Data: 15/2 - 22/2 - 1/3 - 8/3 - 15/3 - 22/3
(€ 75,- voor 6 lessen van 1,5 uur)

Zondag sessies (10.00 - 16.00) Je kunt je voor een losse dag inschrijven
Data:
7/02/2021 Terug naar je roots, herstellen, opladen, dromen.
14/03/2021 Tot bloei komen

Prijs: € 90,- per dag inclusief uitgebreide lunch

De QiTreat dag is bedoeld als een dag om te ontspannen, bij jezelf 'in te checken' en op te laden. Ik neem je mee in de toegankelijke én effectieve QiGong oefeningen en leg je ondertussen het gedachtegoed achter de oefeningen uit.
Kortom: Verstand op nul en rustig meebewegen😉.

Zondag 13 december: terug naar de kern en essentie.
De herfst stond in het teken van oogsten, loslaten en opruimen. In de herfst is er een terugtrekkende beweging. Je neemt mee wat je voedt. Je ruimt op en laat los. Hierbij spelen de longen en de dikke darm volgens de Chinese geneeskunde een grote rol.
Nu maken we ons op voor de winter, een fase van rust en herstel. Wat kom je tegen in het 'donker' bij je oorsprong en hoe zit het met je wilskracht? De nieren en de blaas horen bij het water (winter) element. Ook het hart krijgt deze dag aandacht: wat wil je in de lente (nieuwe cyclus) tot bloei laten komen?

De oefeningen die we doen zijn ondersteunend voor deze thema's. Daar maken we energie vrij. Ronde, zachte bewegingen zorgen voor ontspanning en transformatie van de energie. Je zult als 2.0 versie naar huis gaan.

We starten om 10.00 uur en ronden om 16.00 af. Zo rond 12.30 staat er een heerlijke lunch voor ons klaar. De prijs voor deze dag is € 90,-.

Locatie Aalbersestraat 2 (schoolgebouw), IJsselstein. Gratis parkeren kan voor de deur.

Kortom, neem jezelf mee, trek comfortabele kleren aan waarin je gemakkelijk kunt bewegen en plug lekker in!