QiTreats

Even terug naar jezelf

Qi = Energie, Treat = Traktatie, Re-treat = Terugtrekken, naar binnen keren.
QiTreat is een reis(je) naar binnen, waar je met hernieuwde energie uitkomt.
De QiTreat dag is bedoeld als een dag om te ontspannen, bij jezelf 'in te checken' en op te laden. Ik neem je mee in de toegankelijke én effectieve QiGong oefeningen en leg je ondertussen het gedachtegoed achter de oefeningen uit.
Kortom: Verstand op nul en rustig meebewegen😉.

Wat doe je tijdens een QiTreat?
Je kunt kiezen voor een maandagavondsessie, dagsessie of een weekend. QiTreats zijn gericht op vitaliteit, balans en gezondheid. Zowel fysiek als mentaal.
Kenmerkend voor de QiTreats zijn de oefeningen (bewegingsmeditatie) waarbij we zachte, ronde bewegingen maken, terwijl we onze aandacht (of bewustzijn) ergens specifiek op richten. Door deze diepgaande en toegankelijke techniek, open en ontspan je de verschillende onderdelen van je lichaam, waardoor de energie overal in het lichaam vrij kan stromen.
Dat zorgt o.a. voor meer vitaliteit, balans, helderheid, creativiteit, ontspanning, (be)rust(ing) en een betere verbinding tussen lichaam en geest.
De oefeningen zijn door iedereen uit te voeren, ongeacht leeftijd of fysieke beperkingen.

Reacties:
"Ontzettend bedankt voor dit fijne 'cadeautje'. Echt een moment van ontspanning, loslaten en opnieuw opladen voor de komende periode. Ik ga zeker weer terugkomen". - Dineke

"De QiTreat met Fransje voelde als een miniretraite. Fransjes begeleiding was prettig en veilig. Een fijne energie in de groep. Opgeladen en vol rust rijd ik terug naar huis. Een aanrader voor iedereen die een dagje voor zichzelf wil en tot zichzelf wil komen!" - Marieke

"Het voelt alsof ik weer ruimte heb gemaakt in mijn lichaam en de energie heb laten stromen, dank je wel". - Francis

"Het was een hele fijne, ontspannen dag. Het geeft energie, ontspanning en inzicht. De manier waarop je de oefeningen uitlegt geven een goede basis om meer uit de oefeningen te halen. Fransje is een top trainer. - Linda

"Ik heb de winter Qitreat echt als een treat ervaren. Een dag van binnen naar buiten en andersom. Beleven en bewegen. Winter Qi: rust, bezinning, opladen. Ik voel het allemaal en neem het mee. Erg bijzondere ervaring. -Marianne

Tijdens de QiTreats geef ik kennis (gedachtegoed en oefeningen) door uit Zhineng QiGong, een eeuwenoude Chinese bewegingsleer. De gezondheid bevorderende oefeningen, komen voort uit eeuwenoude kennis en ervaring van diverse Qigong vormen, gecombineerd met moderne medische inzichten. Dr. Pang Ming - Taijiquan grootmeester en opgeleid en afgestudeerd in zowel de Chinese Traditionele Geneeskunde als de Westerse geneeskunde- heeft deze unieke bewegingsleer in de jaren '70 ontwikkeld en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. De Chinese overheid heeft Zhineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigong vormen aangewezen.

Mijn ervaring met QiGong

Zelf kwam ik ruim 12 jaar geleden in aanraking met QiGong en dacht meteen "dit is goed spul". Ik merkte vrij snel dat ik me fitter voelde, helderder/opgeruimder was na een les, soepeler in mijn lijf zat (en in mijn overtuigingen), beter in balans bleef én dat dingen die ik wilde bereiken minder moeite kostten, zowel qua werk als privé.

Wat ooit begon als 'gewoon fijn om te doen en een persoonlijke reis', veranderde een jaar of 4 geleden in een verlangen om deze prachtige, veelzijdige bewegingsleer met anderen te delen en  door te geven. Vele boeken, verdiepingsweken en trainingsuren verder, resulteert dit in QiTreats in IJsselstein.
QiGong is een verrijking voor iedereen die lekker in zijn lijf wil zitten en het leven in haar volle potentie wil leven!

Agenda en inschrijven
Les locatie: Artemis, Kamerlingh Onneslaan 21a, IJsselstein
Inschrijven via info@fransjetraint.nl

QiTreat sessies (maandag 19.30-20.45)
Data: Alle maandagen vanaf 23 oktober 2023

Prijs: € 65,- voor 5 sessies en € 15,- voor een losse sessie.

Waarom zou je meedoen?
- Je hebt een heerlijke vakantie gehad en wil dit ontspannen, tevreden gevoel vasthouden
- Je Hoofd en Lijf lijken een eigen leven te leiden in plaats van samen te werken
- Je bent nieuwsgierig naar deze eeuwenoude Chinese bewegingsleer
- Je wil je gezondheid en energie een boost geven
- Je wil een dieper contact met je Zelf ervaren