QiTreats
Even terug naar jezelf

Qi = Energie, Treat = Traktatie, Re-treat = Terugtrekken, naar binnen keren.
QiTreat is een reisje naar binnen, waar je met hernieuwde energie uitkomt.
Telkens weer een traktatie voor jezelf!

Tijdens de QiTreats geef ik kennis (gedachtegoed en oefeningen) door uit Zhineng QiGong, een eeuwenoude Chinese bewegingsleer. De gezondheid bevorderende oefeningen, komen voort uit eeuwenoude kennis en ervaring van diverse Qigong vormen, gecombineerd met moderne medische inzichten. Dr. Pang Ming - Taijiquan grootmeester en opgeleid en afgestudeerd in zowel de Chinese Traditionele Geneeskunde als de Westerse geneeskunde- heeft deze unieke bewegingsleer in de jaren '70 ontwikkeld en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. De Chinese overheid heeft Zhineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigong vormen aangewezen.

Wat doe je tijdens een QiTreat?
Dat hangt er vanaf of je een les volgt, een dagsessie of een weekend. QiTreats zijn gericht op vitaliteit, balans en gezondheid. Zowel fysiek als mentaal.
Kenmerkend voor de QiTreats zijn de oefeningen waarbij we zachte, ronde bewegingen maken, terwijl we onze aandacht (of bewustzijn) ergens specifiek op richten. Door deze diepgaande en toegankelijke techniek, open en ontspan je de verschillende onderdelen van je lichaam, waardoor de energie overal in het lichaam vrij kan stromen. Dat zorgt o.a. voor meer vitaliteit, balans, helderheid, creativiteit, ontspanning, (be)rust(ing) en een betere verbinding tussen lichaam en geest.
De oefeningen zijn door iedereen uit te voeren, ongeacht leeftijd of fysieke beperkingen.

Mijn ervaring met QiGong

Zelf kwam ik ruim 7 jaar geleden in aanraking met QiGong en dacht meteen "dit is goed spul". Ik merkte vrij snel dat ik me fitter voelde, helderder/opgeruimder was na een les, soepeler in mijn lijf zat (en in mijn overtuigingen), beter in balans bleef én dat dingen die ik wilde minder moeite kostten, zowel qua werk als privé.

Wat ooit begon als 'gewoon fijn om te doen en een persoonlijke reis', veranderde een jaar of 3 geleden in een verlangen om deze prachtige, veelzijdige bewegingsleer met anderen te delen en  door te geven. Vele boeken, verdiepingsweken en trainingsuren verder, resulteert dit in QiTreats in IJsselstein.
QiGong is een verrijking voor iedereen die lekker in zijn lijf wil zitten en het leven in haar volle potentie wil leven!

Agenda en inschrijven
Les locatie: De Andere Praktijk, IJsselstraat 14, IJsselstein

Inschrijven via info@fransjetraint.nl

Proeflessen (gratis uitproberen)
Zondag 23 aug van 14.30-16.00/16.15 uur
Maandag 24 aug van 19.30-21.00/21.15 uur

Reguliere lessen
Maandag van 19.30 - 21.15
Data: 14/9 - 28/9 - 5/10 - 12/10 - 26/10
(€ 75,- voor 5 lessen van 1,5 uur)

Zondag sessies (10.00 - 16.00)
Data: 6/9 - 27/9 - 18/10 - 15/11
(€ 90,- per dag inclusief lunch)